home sitemap contact us  
Foldal arrow Egyb
   
Foldal
Kapcsolat
Publikcik
Cikkek
Egyb
Esemnyek
Gyakori krdsek
Mentrkp
Legfrisebb
Kapcsolat
Levelezési cím:
1550 Budapest, Pf.:174
1138 Budapest, Tomori köz 18. fsz. 3.
Telefon:
+36 20 946 3074
+36 1 270 1670
Fax:
+36 1 236 0834
+36 20 940 1371
E-mail:
Az email cm vdve van a spam botoktl, a megtekintshez a JavaScript bekapcsolsa szksges
 
Egyb
Az Orszggylsi Biztos Hivatalnak a Sziget Fesztivl Civil Szigetn 2003-ban megvalstott legfont Nyomtats E-mail
Archivum

>>> 2003 | 2004 <<<

Az Országgylési Biztos Hivatalának a Sziget Fesztivál Civil Szigetén 2003-ban megvalósított legfontosabb programjai:

    Az Országgylési Biztos Hivatala létrejötte óta elször, 2003-ban szervezte meg – a társadalmi szolidaritás és az esélyegyenlség szellemében – a Sziget Fesztiválon való részvételét. Az „oktató - nevel - ismeretterjeszt” célok mellett a Sziget Fesztivál keretében szerettük volna az országgylési biztosi intézmény - kiemelten a négy ombudsman - ismertségét is tovább növelni. Egy nagyszabású kulturális fesztiválon való megjelenés mindenképpen ersíti és tudatosítja egy hivatal állampolgárbarát, ügyfélbarát jellegét valamint az intézmény nyitottságát.

    A 2003-as évet értékelve, a Sziget Fesztiválon megszervezett programjaink közül a következket tekintjük a legfontosabbnak:

       1. A Civil Sziget Nagysátorban került sor a négy ombudsman közös pódiumbeszélgetésére, amelynek témája a parlamenti biztosok szerepének értékelése volt a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemben, illetve a társadalmi szolidaritás ersítésében.
       2. Takács Albert országgylési biztos a betegjogok, euthanázia témakörben szervezett vitát, beszélgetést, melynek résztvevi: Donáth László lelkész, országgylési képvisel, Matkó Ida orvos, Kismarton Judit orvos-jogász volt.
       3. A kisebbségi ombudsman vendége volt a Holland Egyenl Bánásmód Bizottság tagja: Louise Mulder, aki eladást tartott az egyenl bánásmód gyakorlati megvalósulásáról Hollandiában és beszélt az általuk kivizsgált diszkriminációs esetekrl.
       4. Az adatvédelmi biztos munkatársa vezette a drogbetegek személyes adatainak védelmérl szóló beszélgetést, mely a fiatalok körében igen nagy érdekldést keltett. A beszélgetésen meghívott vendégként a gyakorlati tapasztalatokról Csorba József, a Nyír Gyula Kórház Drogambulanciájának vezetje számolt be.
       5. Nagy érdekldés kísérte „A fogyatékkal él emberek jogainak érvényesülése” címmel rendezett vitát, amelyet Lenkovics Barnabás országgylési biztos kollegái szerveztek. Meghívott vendég: Szcs Katalin volt, a Motiváció Mozgássérülteket Segít Alapítvány munkatársa, de több, e tárgyban mköd civil szervezet képviselje is részt vett a beszélgetésen.
       6. A diszkrimináció megjelenési formáinak megismerése, tudatosítása, a viselkedés, a gondolkodásmód toleránsabbá, elítélet-mentesebbé, szolidárisabbá tétele érdekében többször játszottunk különböz szituációs játékokat. A játékok kidolgozása és kivitelezése során mindig segítségünkre voltak a Manush Emberi Jogi Képzési Program szervezi és tagjai.
       7. Az Országgylési Biztosok sátra állandó programokkal is várta az érdekldket. A Sziget Fesztivál résztvevinek lehetségük nyílt a biztosok munkatársaival beszélgetni, az ombudsmani beszámolókat és egyéb kiadványokat megnézni. Az állandó programok közül legnagyobb népszerségnek a különböz totók és tesztek kitöltése örvendett. Célunk nem szociológiai felmérés készítése, hanem beszélgetés kezdeményezése, az érdekldés felkeltése volt. A Szigeten részt vev fiatalok a vártnál is nagyobb érdekldéssel töltötték ki a totókat, és örömmel állapíthatjuk meg, hogy nem csak az apró ajándékok motiválták ket.

 
Az egszsggy betegsge Nyomtats E-mail

Az egészségügy betegsége

2007.05.17., 2007. évfolyam, 20. szám

 
szerz: Az email cm vdve van a spam botoktl, a megtekintshez a JavaScript bekapcsolsa szksges   forrás: 168ra
cimke: egészségügy
Bár a kórházak megszüntetése, illetve átszervezései kapcsán rémhírek is terjednek mostanában, az kétségtelen: az egészségügyi reform a mindennapokban káoszhoz vezet. Vannak olyan betegek, akik ellátatlanul maradtak. S noha a bezárt osztályok többségében még megvannak a drága mszerek, az sem kizárt: elbb-utóbb elárverezik ket. elérhet
Tovbb...
 
Fdalomcsillapts Nyomtats E-mail

Granum: Családorvosi Szakmai Folyóirat
2006. 9. évf. 3. sz.

Kismarton Judit (szerz)

p. 37-38.

 

200702

Az akut és a krónikus fájdalom mind a fájdalom okában, mind patomechanizmusában, diagnosztizálásában és kezelésében eltér egymástól. Akut fájdalom pl. a fogfájás, vagy a megsemmisülés érzést kelt migrénes fejfájás. Az ilyen fájdalmak kezelése a laikusok számára is nyilvánvaló, hiszen az odvas fogat például be kell tömni, vagy ki kell húzni, míg a migrén speciális gyógyszerre egy-két órán belül elmúlik, vagy az id múlásával két-három kínkeserves nap után spontán megsznik.
 
Csszrmetszs - Sztrok dntenek orvosok helyett Nyomtats E-mail
Császármetszés - Sztárok döntenek orvosok helyett
Vizsgálat császármetszések miatt - Ha a mtét szakmailag nem indokolható, az orvosnak el kell utasítania a kérést
Népszabadság • Danó Anna   • 2005. március 18.
Vizsgálatot indított a szülészeti szakmai kollégium annak eldöntésére, hogy valóban végeznek-e császármetszést az orvosok kérésre, indokolatlanul.

Sztárok sajtónyilatkozatai alapján indít vizsgálatot Szabó István professzor, a Szülészeti és Ngyógyászati Szakmai Kollégium elnöke. A bulvárlapok a közelmúltban arról számoltak be, hogy a médiában gyakran szerepl nk - saját kérésükre - nem természetes módon, hanem császármetszéssel szültek, st a szülés idpontját is maguk határozták meg.
Tovbb...
 
Holtan talltk az eltnt skizofrn nt Nyomtats E-mail
Holtan találták az eltnt skizofrén nt
[origo]2005. 03. 17., 16:38Utolsó módosítás: 2005. 03. 17., 17:03
eszközök:

A Dunában találták meg annak a skizofrén nnek a holttestét, aki nemrég eltnt a lipótmezei Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetbl. Az asszony bármikor szabadon kimehetett a kórházból, bár súlyos beteg volt. A család szerint a kórház a felels a beteg "elvesztéséért". Az intézet forvosa szerint a n valószínleg öngyilkos lett.
Forrás: [origo]
Tovbb...
 
Gygyuls mltnyossgi krelem alapjn Nyomtats E-mail

Gyógyulás méltányossági kérelem alapján
2003. augusztus 18. (hétf)

dental.hu/dentalnet-hirek/friss-hirek/hirek/20030818/gyogyulas-meltanyossagi-kerelem-alapjan 

Tovbb...
 
<< Els < Elz 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kvetkez > Utols >>

Eredmnyek 37 - 42 / 92
 
   
Back Top