home sitemap contact us  
Foldal arrow Cikkek arrow Sympathectomia
   
Foldal
Kapcsolat
Publikcik
Cikkek
Egyb
Esemnyek
Gyakori krdsek
Mentrkp
Legfrisebb
Kapcsolat
Levelezési cím:
1550 Budapest, Pf.:174
1138 Budapest, Tomori köz 18. fsz. 3.
Telefon:
+36 20 946 3074
+36 1 270 1670
Fax:
+36 1 236 0834
+36 20 940 1371
E-mail:
Az email cm vdve van a spam botoktl, a megtekintshez a JavaScript bekapcsolsa szksges
 
Sympathectomia Nyomtats E-mail
 
8. Végtagok

Posttraumás Reflex Sympathicus Dystrophia kezelése ambulanciánkon

Dr. Kismarton  Judit  O.O.I Fájdalomcsillapítás
Dr. Bonyhády Elemér Vác Jávorszky Ödön Kórház Traumatologia

Reflex sympathicus dystrophia, mint állandó, gyakran ég  fájdalom jelentkezik vagy sebészeti beavatkozás vagy trauma következtében a végtagokon. Fogalmát a causalgiával szinonimaként használják, gyakran emlegetik mint Sudeck atrophiat , posttraumás fájdalmat, sympathalgiát, minor causalgiát, algodystrophiát kéz-váll szindrómát  stb.  Bár a taxonomia a mai napig is zavaros, a jelentkez tünetek hasonlóak, csupán a tünetek kifejldésének mértékében van kisebb – nagyobb eltérés.

 A sebész – traumatológus  viszonylag ritkán szembesül ezzel a rendkívül beteg számára kellemetlen tünet együttessel, hiszen a beavatkozást illetve traumát követen általában csak néhány hét múlva kezddnek a tünetek.

Nagyon fontos a tünetek mihamarabbi felismerése és megfelel kezelése. Amennyiben a terápia elmarad a panaszok állandósulnak.
Az eladás kapcsán szeretnénk kitérni a tünetekre illetve a lehetséges kezelési módszerek közül a sympathicolysisre. A sympathectomia gyakorlati kivitelezésére , indikáció kontraindikáció kérdésére. Ezt azért tartjuk fontosnak, mert a megfelel idben történt sympathectomia a betegek 80%-ban javulást eredményez
 
 
   
Back Top